viernes, septiembre 08, 2006

en finlandia, para fiestas patrias..

SE ARRIENDA a Finlandia...
al frio... la tierra de Johnny Kniga

lastima que no podremos ir pero la pelicula si

se exhibira el 18 y el 20 de sept

Näytökset Screenings
ma 18.9. 21:00 Kino Engel 2
ke 20.9. 16:30 Kino Engel 2

http://www.hiff.fi/elokuvat/elokuva.html?elokuva_id=58Poder Latino - Latin Power
For Rent
Se Arrienda

Chile (2005)

Ohjaaja Director
Alberto Fuguet

Kesto Duration: 109 min

Tekstitys: englanti
For Rent kertoo kolmekymppisen muusikkolupauksen turhautumisesta, kun suuri menestys ei koskaan saapunutkaan. Gastón elättelee idealistista kuvaa taiteilijan täydellisestä riippumattomuudesta. Opiskeluaikojen kaverit menestyvät, ja Gastón syyttää heitä itsensä myymisestä markkinataloudelle. Hänen mielestään he ovat kaikki muuttuneet, ja vain Gastón on säilynyt puhtaana. Ja rahattomana.

Kirjailijasta elokuvakuvaohjaajaksi siirtynyt Alberto Fuguet miettii esikoisessaan idealismin ja ns. realiteettien suhdetta. Missä menee sielunsa myymisen raja? Vastausta hän ei anna, mutta osoittaa sen itsekeskeisyyden ja pysähtyneisyyden, mikä idealismiinkin voi liittyä: Gastón kokee olevansa väärinymmärretty, ja hänen elämänsä supistuu tämän suremiseen.

Rahanpuutteessa Gastón suostuu kiinteistövälittäjäksi, ja haaveet muusikonurasta vaihtuvat loputtomiksi tyhjiksi asunnoiksi. Elokuvan espanjankielinen alaotsikko kuuluukin ”Tervetuloa systeemiin”. Vastenmielinen kompromissi poikii kuitenkin uusia tuttavuuksia, jotka avaavat Gastonin silmät näkemään pintaa syvemmälle. ”Systeemi” on raaka, mutta ihmisillä on sydän.

Kommentaarina tapahtumille käytetään leikkauksia Gastónin opiskeluaikaisesta b-luokan mustavalkoisesta Tappajamuurahaiset-elokuvasta. Muurahaisia ei nähdä, mutta ne tappavat kaikki jotka eivät osaa rakastaa. Ja unelmansa menettänyttä Gastónia Tappajamuurahaiset tuntuu vainoavan minne ikinä hän meneekään.